ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

GBP/USD

Девизен курс на британската фунта (GBP) во американски долар (USD).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Паритетот на размена на британската фунта (GBP) во однос на американскиот долар е еден од најтргуваните и постојано следените на пазарот. GBP/USD го претставува износот на британски фунти потребни за купување на еден американски долар. Меѓу факторите што највеќе влијаат на нивниот однос се глобалното и стратешкото мешање на пазарите на САД и Велика Британија, како и специјалните односи меѓу двете земји - првата чија што економија се смета за најголема економија во светот, а втората која е водечки европски финансиски центар и клучен играч на девизниот пазар.