ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Germany 30

CFD на индекс Germany 30.

Врста na производ: Индекс CFDПазарот: Eurex Exchange
Држава: ГерманијаВалута: EUR
Време на тргување: 07:01-20:59 (GMT)Мерна единица: Договори
Целосните услови на тргување >>

Опис:

Индексот Germany 30 е индекс на вкупниот принос, кои се состои од 30 главни германски компании со кои се тргува на берзата во Франкфурт (FWB) и е индикатор на DAX 30 индексот. Берзанската котација на Germany 30 индексот го мери перформансот на компаниите кои имаат најсилна пазарната вредност и капитализација. Индексот ги опфаќа компаниите како што се Siemens, Bayer, Santanader, Unilever, BNP Parivas, Aisbus, Deutsche Telekom i BMW. За разлика од повеќето индекси кои користат стратегија на еднаква важност кај одредување на цената на акциите, Germany 30 исто така ги зема во предвид моментална големината на компаниите, кои се опфатени со индексите како и очекуваниот принос од дивиденди кога се одлучува за промена во просекот. Тоа значи дека промената во вредноста на поединечните акции влијае врз индексот сразмерно со општа пазарната вредност на компанијата на која се однесува акцијата. Време на тргување за CFD на индексот Germany 30 од понеделник до петок, од 07:01 до 20:59 (GMT).
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
GER30 Market Sentiment
GER30 Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for GER30 GMT No data for GER30 GMT No data for GER30 GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.