ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 72% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Gold (EUR)

CFD на просечната цена на златото (EUR).

Вид на производ: CFD на металПазар: Глобален
Валута: EURМерна единица: Унца
Целосни услови за тргување >>

Oпис:

Златото е исклучително популарен мек метал со кој се тргува низ целиот свет на разни берзи, а неговата вредност е изразена во евра. Со векови, златото се сметало како главен медиум на размена и останува и понатаму водечка глобална валута (1 унца злато се прикажува како ХАУ). Една од уникатните предности на CFD на златото е тоа што со нив може да се тргува 23 часа на ден, речиси секој ден од годината. Друга важна предност е високата ликвидност на пазарот на метали, што им овозможува на трговците да прават брзи и едноставни договори за купување и продажба. Процесот на одредување на просечната цената на златото вклучува предвидување за пронаоѓањето на златото, производство и залихата на златни прачки низ светот, земајќи ги предвид ефектите од економските и политичките настани, општите шпекулации и однесувањето на пазарот, како и вредноста на другите валути и суровини. Просечните цени на златото се пресметуваат и објавуваат на секои неколку секунди за време на тргувањето.
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
Тргувај со
GOLDEUR Пазарен сентимент
GOLDEUR Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for GOLDEUR GMT No data for GOLDEUR GMT No data for GOLDEUR GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.