ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Heating Oil

CFD на дневната просечна цена на мазутот за домаќинства (HO).

Вид на производ: CFD на енергијаПазар: NYMEX
Валута: USDМерна единица: Галони
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Нафтата за греење е рафиниран нус производ од суровата нафта, така што неговата цена директно е поврзана со цената на WTI суровата нафта. Таа се користи како гориво за бојлери и печки за греење на згради и домови. Побарувачката е најголема во текот на зимските месеци, особено меѓу октомври и март.Освен ладното време, трошоците на рафинирање, цената на алтернативни горива за греење така и владините прописи играат улога во формирање на цената на нафтата за греење.
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
HEATING_OIL Market Sentiment
HEATING_OIL Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for HEATING_OIL GMT No data for HEATING_OIL GMT No data for HEATING_OIL GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Интересни факти:

  • Нафтата за греење се пренесува со користење на цевоводи, танкери, шлепери, возови и камиони.
  • Со нејзините акции се тргува на Чикашката берза.
  • Со акциите на Фондот за Дизел-нафта за греење на САД се тргува во NYMEX.
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.