ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Intel

CFD на цената на акциите на Intel Corporation (INTC).

Вид на производ: CFD на акцијаПазар: NASDAQ
Сектор: Информатичка технологијаИндустрија: Полупроводничка опрема
Држава: Соединети Американски Држави (SAD)Валута: USD
Време на тргување: Во зависност од пазаротМерна единица: Уддели
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Intel Corporation е американска мултинационална корпорација и технолошка компанија со седиште во Силиконската Долина. Таа е основана во 1968, што ја чини една од најстарите компании во областта на информатичка технологија, и денес е вториот најголем создателот на полупроводнички чипови (според приходите).Intel ги снабдува Apple, HP, Dell и Lenovo со процесори. Компанија исто така произведува чипсети, интегрирани кола, флеш меморија, графички чипови и други апарати поврзани со технологија.Со акции на компанијата се тргува на NASDAQ и е член на NASDAQ 100, DJIA и S&P 500.
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
#INTEL Market Sentiment
#INTEL Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for #INTEL GMT No data for #INTEL GMT No data for #INTEL GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Интересни факти:

  • Компанијата е инвеститор на серија x86 микропроцесори, кои се користат кај лични компјутери.
  • Компанијата има објекти во 63 земји, и приходите во 2016 година биле 59.38 милијарди долари.
  • Во март 2017 Intel објавил дека потпишал договор со кој купил израелската компанија Mobileye за 15.3 милијарди долари. Mobileye произведува системи за самостојно возење.
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.