ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Italy 40

CFD на примарниот берзански пазарни индекс во Италија.

Врста na производ: Индекс CFDПазарот: IDEM
Држава: ИталијаВалута: EUR
Време на тргување: Според пазаротМерна единица: Договори
Целосните услови на тргување >>

Опис:

Индексот Italy 40 е примарниот берзански индекс на Италија кои опфаќа околу 80% вкупната пазарна капитализација во држава. Индекс мери и цена и перформанс 40 најголеми бизниси и корпорации во Италија во различни сектори и е индикатор FTSE MIV индексот (Financial Times Stock Exchange - Milano Italia Borsa). Водечките конституенти на индекс опфаќаат провајдери на банкарските и финансиските услуги, гиганти за енергетика ENI, A2A i ENEL, компанијата Finmeccanica - 9, најголемата компанија за безбедност и одбраната во светот, Fiat Chrysler Automogiles (FCA) како и познати произведувачи на алкохолните пијалоци.
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
ITA40 Market Sentiment
ITA40 Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for ITA40 GMT No data for ITA40 GMT No data for ITA40 GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.