ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

NZD/CAD

Девизен курс на новозеландскиот долар (NZD) во канадски долар (CAD).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Новозеландскиот долар во однос на канадскиот долар (NZD/CAD) е минорен пар на две валути што се рангираат меѓу десетте главни на берзата. Цената на курсот за NZD/CAD покажува колку канадски долари (прекар "Loonie") е потребно за купување на еден новозеландски долар (прекар "kiwi"). Разликите меѓу монетарната политика, каматните стапки и стапката на инфлација на Канадската Банка (BOC) и Централната Банка на Нов Зеланд (RBNZ) имаат значајна улога во одредувањето на девизниот курс на паритетот.  
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
NZDCAD Market Sentiment
NZDCAD Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for NZDCAD GMT No data for NZDCAD GMT No data for NZDCAD GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Loonie (=CAD) и Kiwi (=NZD) се, секоја посебно, седмата и осмата по големина најтргувана валута во светот. Двете се, исто така, водечки меѓународни резервни валути.
  • Канада има деветта по големина светска економија базирана на бруто-домашниот производ (BDP) и 14-та најголема врз основа на паритетот на куповната моќ (PKM). Таа е петти најголем производител на енергија, седмиот најголем производител на сурова нафта, и е една од најбогатите земји во светот.
  • Новозеландската ефикасна, пазарно ориентирана економија се потпира на експертите за земјоделски производи, шумарство и рибарство, со посебен акцент на пазарите во Австралија, Кина, Јапонија, Република Кореја и Европската унија (ЕУ).
   
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.