ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

NZD/CHF

Девизен курс на новозеландскиот долар (NZD) во швајцарски франк (CHF).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

NZD/CHF ја одразува вредноста на новозеландскиот долар во однос на швајцарскиот франк, или, со други зборови, вкупниот износ на франци потребни за купување на еден новозеландски долар. Новозеландската валута (исто така позната и како "The Kiwi") е именувана по националната птица на државата, која е испечатена на монетата од еден долар. Таа е една од десетте најтргувани и најчувани валути во светот. Швајцарскиот франк (исто така познат како "Swissie" или "Swissy") е официјална валута на Швајцарија, мала, но богата земја со долгорочна политичка и економска стабилност и посебно современа деловна клима прилагодена на инвеститорите.  
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
NZDCHF Market Sentiment
NZDCHF Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for NZDCHF GMT No data for NZDCHF GMT No data for NZDCHF GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • NZD и CHF се високо рангирани валути. Паритетот NZD/CHF е исклучително популарен меѓу професионалните трговци кои ја користат стратегијата за тргување "carry trade".
  • Разликите меѓу монетарната политика, невработеноста, инфлацијата и каматните стапки на Централната Банка на Нов Зеланд (RBNZ) и Швајцарската Национална Банка (SNB) се некои од најважните работи на кои треба да се обрне внимание кога се тргува со валутниот пар NZD/CHF.
  • Новозеландската ефикасна, пазарно ориентирана економија се потпира на експертите за земјоделски производи, шумарство и рибарство, особено со околната Австралија, Кина, Јапонија, Република Кореја и Европската унија (ЕУ).
  • Швајцарија е позната по својата водечка светска надзорно-ориентирана економија. Меѓународното тргување игра важна улога во економскиот успех на државата, а во некои сектори повеќе од 90% од стоките и услугите се испраќаат во странство.
    
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.