ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

NZD/JPY

Девизен курс на новозеландскиот долар (NZD) во јапонски јен (JPY).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Новозеландскиот долар во однос на јапонскиот јен (NZD/JPY) е еден од водечките меѓувалутни парови на јенот. NZD (широко познат како "kiwi") и JPY (колоквијално познат како "The Ninja") се меѓу 6-те најтргувани валути во светот. Курсот на цените на NZD/JPY покажува колку јени е потребно за да се купи еден новозеландски долар. Тој е под влијание на разни фактори, вклучувајќи ги јасните разлики помеѓу економијата и политиката на Нов Зеланд и Јапонија, стапката на невработеност, извозот и увозот на државата и растот на бруто-домашниот производ (BDP).  
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
NZDJPY Market Sentiment
NZDJPY Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for NZDJPY GMT No data for NZDJPY GMT No data for NZDJPY GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Новозеландскиот долар и јапонскиот јен се главни валутни парови, што значи дека тие се меѓу најтргуваните валути на пазарот.
  • Нов Зеланд има водечка глобална пазарно ориентирана економија, која главно се базира на експертите за земјоделски производи, шумарство и рибарство.
  • Јапонската економија е трета по големина во светот по номиналниот бруто домашен производ (BDP) и четвртата по големина во однос на паритетот на куповната моќ (PKM).
  • Девизниот курс на други парови на JPY, како што се USD/JPY, EUR/JPY, GBP/JPY и CHF/JPY, честопати влијае и на NZD/JPY.
   
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.