ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 73% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 74% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Среброто

CFD на просечната цена на среброто (XAG).

Вид на производ: CFD на металПазар: Глобален
Валута: USDМерна единица: Унца
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Среброто е вообичаен производ со кој се тргува на пазарите на суровини низ целиот свет. Неговата просечна цена укажува на износот на американски долари потребни за купување на една унца сребро (XAG). Како таков, CFD на среброто често се прикажува во форма на XAG / USD. За разлика од другите валути, среброто не е ограничено на одредена географска локација, што значи дека може да се тргува 24 часа на ден во текот на целата година. Друга важна предност е тоа што има голема ликвидност на пазарот, овозможувајќи им на трговците да ги отворат и затворат своите позиции речиси во секое време кога и да посакаат. Процесот на одредување на просечните цените на среброто вклучува предвидување за добивањето и производство на сребро во светот, земајќи ги предвид и ефектите од економските и политичките настани, општата пазарна шпекулација и вредноста на другите валути. Просечните цени се пресметуваат и се објавуваат на секои неколку секунди за време на тргувањето.
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
Тргувај со
SILVER Пазарен сентимент
SILVER Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for SILVER GMT No data for SILVER GMT No data for SILVER GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Среброто се произведува за разни намени, најчесто во форма на монети или накит. На неколку јазици зборот "сребро" е исто така и збор за "пари".
  • Со овој благороден метал најчесто се тргува на New York Commodities Exchange (COMEX) берзата, водечка светска берза за фјучерсите и опциите на златото и среброто.
  • Мексико е водечки светски производител на сребро, а потоа следуваат: Кина, Русија, Австралија и Перу.
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.