ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

TRYBASK/TRY

ЦФД за индексот на TRYBASK, турската лира.

Вид на производ: ИндексиПазар: Глобал
Време на тргување: Во зависност од пазарот
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Турскиот лирски индекс вреден во однос на турската лира ја покажува сегашната вредност на турската лира измерена против кошница од други валути и содржи USDTRY и EURTRY.

Вредноста на TRYBASK е значително засегната од монетарните политики на Банката на Англија, Федералните резерви, Централната банка на Турција и Европската централна банка.
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
TRYBASK Market Sentiment
TRYBASK Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for TRYBASK GMT No data for TRYBASK GMT No data for TRYBASK GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Интересни факти:

  • Највисокото ниво на TRYBASK во последните 5 години, 3,24, беше забележано во 2015 година. Најниското ниво во последните 5 години беше 1,85.
  • Турскиот увоз и извоз имаат големо влијание врз индексот.
  • TRYBASK се пресметува на следниов начин: TRYBASK = (USDTRY x 0,50) + (EURTRY x 0,50).
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.