ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

USD/CAD

Девизен курс на американскиот долар (USD) во канадски долар (CAD).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

USD/CAD го претставува износот на канадски долари потребни за да се купи еден американски долар. Со други зборови, моќта на еден американски долар, најмоќната валута во светот, наспроти еден канадски долар, релативно послаба валута, но сепак една од 8-те главни валути за тргување. Канадскиот долар, исто така познат како "loonie", често се нарекува "валута на суровини" поради неговите блиски врски со нафтената индустрија која го содржи најголемиот дел од канадското портфолио на експерти. Покрај тоа што е најголемиот извозник на нафта во САД, земјата е седми по големина производител на нафта и извозник на нафта во светот и е рангирана на третото место во однос на количината на нафтени резерви зад Венецуела и Саудиска Арабија. Затоа, не е изненадување дека девизниот курс на USD/CAD има значително влијание врз промените на цените на нафтата, особено во однос на увозот на канадската сурова нафта во САД. 
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
USDCAD Market Sentiment
USDCAD Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for USDCAD GMT No data for USDCAD GMT No data for USDCAD GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Канада е деветта по големина светска економија базирана на бруто-домашниот производ (BDP) и четиринаесетта најголема врз основа на паритетот на куповната моќ (PKM). Таа е петти најголем производител на енергија, седмиот најголем производител на сурова нафта, и е една од најбогатите земји во светот.
  • 70% од канадските стоки и услуги за извоз се за американскиот пазар, кој останува нејзина најголема и најважна увозна земја.
  • Разликите меѓу растот на BDP на САД и Канада, стапката на инфлација и невработеноста и односот помеѓу каматните стапки и стапката на инфлација на Централната Банка и Канадската Банка се меѓу главните фактори кои влијаат врз девизниот курс на USD/CAD.
  • CAD е особено популарен меѓу највисоко рангираните банки кои го избираат поради канадската релативна безбедност, моќниот владин систем и политичката и правна стабилност.
  
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.