ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

USD/CHF

Девизен курс на американскиот долар (USD) во швајцарски франк (CHF).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Американскиот долар во однос на швајцарскиот франк (USD/CHF) е еден од најпопуларните валутни парови на девизниот пазар. Паритетот покажува колку швајцарски франци е потребно за да се купи еден американски долар. Цел век, USD е единствената владејачка и де факто глобална валута. Повеќето суровини, вклучувајќи ги златото, среброто и нафтата, имаат цена изразена во американски долари. Слично на тоа, швајцарскиот франк (исто така наречен "Swissie" или "Swissy") е важна валута, бидејќи е официјалната валута во Швајцарија, Лихтенштајн и Campione d'Italia (мала енклава на југот на Италија). Швајцарија и САД имаат напредни и моќни економии, кои се рангирани меѓу првите десет во светот секоја година. Еден од главните фактори кои влијаат врз девизниот курс на USD/CHF и обемот на тргувањето е разликата помеѓу каматните стапки и стапките на инфлација на Американската Централна Банка и Швајцарската Национална Банка (SNB), кои се добро познати по конзервативизмот и аверзијата од ризици. 
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
USDCHF Market Sentiment
USDCHF Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for USDCHF GMT No data for USDCHF GMT No data for USDCHF GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Швајцарскиот франк е шестата најчесто тргувана валута во светот, која изнесува околу 7% од глобалните трансакции на девизниот пазар.
  • USD/CHF е еден од шесте најтргувани валутни парови во светот.
  • Американската економија е најголема и највлијателна глобална економија. Тоа е особено доминантно во секторите на производство на стоки и услуги.
  • Швајцарската економија е меѓу најмоќните и најсигурните во светот. Таа има долга историја на политичка стабилност, цврста монетарна политика и договорена неутралност, што ја прави привлечно и популарно место за странските инвеститори.
  • Бруто-домашниот производ (BDP) по глава на жител во Швајцарија постојано е рангиран меѓу 20-те главни во светот. Голем дел од нејзините финансиски резултати може да се припишат на обилните извозни активности кои сочинуваат речиси 70% од BDP на земјата.
  
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.