ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 73% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 74% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

USD/JPY

Девизен курс на американскиот долар (USD) во јапонски јен (JPY).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

USD/JPY (американскиот долар во однос на јапонскиот јен) е втор најтргуван валутен пар во светот, што претставува околу 15% од сите девизни тргувања на пазарот. Јапонската валута е трета најпопуларна во светот, зад американскиот долар и еврото. Таа е, исто така, главната меѓународна резервна валута, во и надвор од Југоисточна Азија. САД и Јапонија се двете главни економски сили, САД на прво и Јапонија на трето место. Заедно, тие сочинуваат повеќе од 30% од домашниот производ во светот; главниот дел од увозот и извозот на стоки и услуги и поголемиот дел од меѓународните инвестиции. Понатаму, економските услови во двете земји имаат силно влијание врз остатокот од светот. Паритетот на USD/JPY е познат по својата висока ликвидност и висока нестабилност, што го прави вообичаен дел на многу инвестициски портфолија.   
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
Тргувај со
USDJPY Пазарен сентимент
USDJPY Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for USDJPY GMT No data for USDJPY GMT No data for USDJPY GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Доларот и јенот се меѓу "четирите главни" валути на девизниот пазар. Тие се исто така првата и петтата валута со најголема резерва во светот, од кои секоја е посебно одговорна за околу 62% и 4% од глобалните резерви.
  • Јапонската економија е трета по големина во светот по номиналниот бруто-домашен производ (BDP) и четвртата по големина во однос на паритетот на куповната моќ (PKM). Таа е, исто така, вториот најголем кредитор на САД (по Кина), што ја прави многу зависна од американските потрошувачи.
  • Побарувачката за јапонски автомобили и електроника во САД има значително влијание врз валутната вредност на валутите на двете земји и индиректно на парот USD/JPY.
  • Девизните курсеви на другите парови на JPY, како што се EUR/JPY, GBР/JPY и CHF/JPY, влијаат и на девизниот курс USD/JPY.
  
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.