ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Wheat

CFD на дневната просечна цена на пченицата (ZW).

Вид на производ:: CFD на суровинаПазар: CBOT
Валута: USDМерна единица: Бушел
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Продавана преку оф-шор трговски договор за размена, пченицата (берзански симбол: ZW) е исклучително популарна меѓу институционалните и индивидуалните трговци во текот на последните децении. Chicago Board of Trade (CBOT), најстарата и најголемата светска берза за фјучерси и опции, е оригиналниот основач на договорот за пченица, кој ги издава цените за пченица дневно, неделно, месечно и годишно. Тие се прикажани како бушел на пченица, што е приближно еднакво на 60 фунти за еден американски долар. Главната предност на тргувањето со пченица е тоа што не морате да го чувате договорот до истекот на неговиот рок. Можете и да го откажете секогаш кога ќе посакате. Покрај тоа, како примарна суровина и главна компонента на диетите во светот, житните култури секогаш ќе имаат голема побарувачка.  
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
WHEAT Market Sentiment
WHEAT Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for WHEAT GMT No data for WHEAT GMT No data for WHEAT GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Тргувањето со пченица е веројатно старо колку и садењето на пченицата, потекнува од неолитската револуција (околу 9.000 години пред Христа).
  • Пченицата е меѓу најликвидните суровини во светот со кои се тргува на берзата. Како земјоделска суровина, дефинитивно е главен и најпопуларен производ за тргување во својата категорија.
  • Договорите за пченица може да се тргуваат на CBOT и NYSE, од понеделник до петок, од 9:30 до 16:00 EST.
  • Кина, Русија, САД, Индија и Франција се најголеми производители на пченица во светот. Пченицата и производите од пченица играат значајна улога во одредувањето на стапката на раст на бруто домашниот производ (BDP) на овие земји.
    
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.