CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. Shumica e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë CFD-të dhe nëse mund të përballoni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 76% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Çmimet e rollover-ëve në Fortrade

Fortrade trajton kthimet sipas normave të përcaktuara nga tregjet, pa shtuar asnjë tarifë shtesë ose tarifa në pozicionet tuaja të tregtimit. Këto vendosen në data të ndryshme gjatë gjithë vitit, në varësi nga produkti specifik i tregtueshëm.

Në datën e kthimit tregtia juaj ekzistuese mbyllet dhe hapet një tregti e re. Kjo do të thotë që ju do të paguani shpërndarjen përkatëse për mbylljen dhe rihapjen e tregtive siç përcaktohet në Kushtet e Tregtimit.

Për të parë normat e kthimit për instrumentet e tregtueshme që kohët e fundit janë kthyer në kontrata të reja, thjesht klikoni këtu.


Emri i produktit/simbolKontrata aktualeDate rolloverKontrata e re
Crude OilSep 2020 (CLU0)16-Aug-20Oct 2020 (CLV0)
France 40Aug 2020 (FCEQ0)16-Aug-20Sep 2020 (FCEU0)
Spain 35Aug 2020 (M3FMIXQ0)16-Aug-20Sep 2020 (M3FMIXU0)
Brent OilOct 2020 (BZV0)23-Aug-20Nov 2020 (BZX0)
China 50Aug 2020 (CNQ20)23-Aug-20Sep 2020 (CNU20)
GasolineSep 2020 (RBU0)23-Aug-20Oct 2020 (RBV0)
Heating OilSep 2020 (HOU0)23-Aug-20Oct 2020 (HOV0)
Hong Kong 50Aug 2020 (HSIQ0)23-Aug-20Sep 2020 (HSIU0)
Natural GasSep 2020 (NGU0)23-Aug-20Oct 2020 (NGV0)
CopperSep 2020 (HGU0)30-Aug-20Dec 2020 (HGZ0)
CornSep 2020 (ZCU0)30-Aug-20Dec 2020 (ZCZ0)
PalladiumSep 2020 (PAU0)30-Aug-20Dec 2020 (PAZ0)
WheatSep 2020 (ZWU0)30-Aug-20Dec 2020 (ZWZ0)
US5Y NoteSep 2020 (ZFU0)30-Aug-20Dec 2020 (ZFZ0)
US10Y NoteSep 2020 (ZNU0)30-Aug-20Dec 2020 (ZNZ0)
US30Y BondSep 2020 (ZBU0)30-Aug-20Dec 2020 (ZBZ0)

Prosimo, upoštevajte, da izvajamo obnovitev CFD v nedeljo pred navedenimi datumi. Vsako obstoječe čakajoče naročilo (naročila) (npr. Stop Loss ali Take Profit) za določen instrument bo preklicano in vaša odgovornost je, da ga namestite v novo pogodbo.
Rreziku i çmimit negativ
Si rezultat i paqëndrueshmërisë së fundit ekstrem të tregut në sektorin e mallrave për shkak të Covid-19, dhe për shkak të platformës tregtare të Fortrade që nuk mbështet çmimin negativ, Fortrade ka ndërmarrë hapat e mëposhtëm për të adresuar rrezikun e çmimeve negative që ndodh përsëri në çdo instrument të ardhshëm.
Kur çmimi i ndonjë kontrate të ardhshme arrin çmimin e fundit pozitiv para se çmimi të kthehet negativ:
  1. Të gjitha pozicionet e hapura në atë kontratë do të mbyllen me efekt të menjëhershëm, dhe tregtimi do të ndalet për disa minuta.
  2. Të gjitha urdhërat në pritje do të fshihen.
  3. Çmimi i simbolit do të zhvendoset në kontratën e ardhshme që vijon.
  4. Tregtimi do të aktivizohet përsëri në çmimin e kontratës së re.
Shënim: nuk është një rikthim. Klientët do të jenë në gjendje të hapin pozicione të reja, pasi të fillojnë tregtimet me të njejtin simbol do të rifillojnë.