CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 83% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Gold (USD)

arit (XAU)

Ari është një metal i çmuar që përdoret për investime, prodhimin e bizhuterive dhe prodhimin e pajisjeve elektronike dhe mjekësore. Me atë tregtohet në të gjithë botën në bursa të ndryshme. Ari konsiderohet si mjet parësor i këmbimit. Në çmimin e arit si mall ndikojnë disa faktorë, përfshirë vlerën e dollarit, rezervat e bankës qendrore, normat e interesit, bizhuteritë në mbarë botën, kërkesën industriale dhe çështjet gjeopolitike. Ari dhe dollari kanë tendencë të kenë një raport të kundërt nga aspekti i çmimit, shikuar përgjithësisht; kur rritet vlera e dollarit, vlera e arit bie. Megjithatë, nuk është gjithmonë kështu. Një onz ari paraqitet si XAU. Çmimet spot të arit llogariten dhe publikohen brenda disa sekondave gjatë kohës kur bursat janë të hapura.
Feed name
DITORE E ULËT
DITORE E LARTË
Tregtoni me
GOLD Ndjenja për tregun
GOLD Chart
Regjistrohuni falas tani
Krijo llogari demo, praktikohuni pa risk me paratë virtuale.