CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 83% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

EUR/USD

Kursi i këmbimit të euros (EUR) kundrejt dollarit amerikan (USD).

EUR/USD është çifti më i zakonshëm valutor në tregun e këmbimit valutor, me një vëllim mesatar ditor të tregtisë afër 600 miliardë dollarë - që është ekuivalent me 37% të aktivitetit të përgjithshëm të tregut. Popullariteti i tij i madh dhe likuiditeti gjithnjë i lartë i atribuohen faktit se monedha e tij bazë dhe monedha e kuotimit - euro dhe dollari amerikan - janë monedhat më të tregtuara në botë. Përveç faktit se është monedha unike e 19 anëtarëve të Bashkimit Evropian (BE), euro në një periudhë relativisht të shkurtër kohore u bë konkurrenti më i afërt i sundimit afatgjatë të dollarit amerikan si monedhë kryesore botërore. Sa i përket dollarit amerikan, fuqia ekonomike e Shteteve të Bashkuara dhe sovraniteti ndërkombëtar i bllokut të saj tregtar janë të padiskutueshëm. Gati 90% e të gjitha transaksioneve të këmbimit valutor dhe mbi dy të tretat e rezervave devizore janë të shprehura në dollarë amerikanë. Në përgjithësi, dominimi i çiftit valutor EUR/USD është i qëndrueshëm dhe ka të ngjarë të vazhdojë në të ardhmen.
Feed name
DITORE E ULËT
DITORE E LARTË
Tregtoni me
EURUSD Ndjenja për tregun
EURUSD Chart
Regjistrohuni falas tani
Krijo llogari demo, praktikohuni pa risk me paratë virtuale.