CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 83% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

USD/JPY

Kursi i këmbimit të dollarit amerikan (USD) kundrejt jenit japonez (JPY).

USD/JPY (dollari amerikan kundrejt jenit japonez) është çifti i dytë valutor më i tregtuar në botë, që prafërsisht përbën 15% të të gjithë tregtimeve devizore. Monedha japoneze është e treta më e popullarizuar në botë, ndërsa mbetet prapa dollarit amerikan dhe euros. Gjithashtu ajo është një monedhë kryesore rezervë ndërkombëtare si brenda ashtu edhe jashtë Azisë Juglindore. Edhe SHBA-të edhe Japonia janë dy fuqitë kryesore ekonomike: përkatësisht ato zënë vendin e parë dhe të tretë. Së bashku ato përbëjnë mbi 30% të produktit vendor në botë; për një pjesë të madhe të importeve dhe eksporteve të mallrave dhe shërbimeve si dhe për një pjesë të mirë të investimeve ndërkombëtare. Për më tepër, kushtet ekonomike në të dy vendet kanë një ndikim të fortë në pjesën tjetër të botës. Pariteti USD/JPY është i njohur për likuiditetin dhe paqëndrueshmërinë e tij të lartë dhe për këtë arsye është pjesë përbërëse e portofolit të shumë investitorëve.
Feed name
DITORE E ULËT
DITORE E LARTË
Tregtoni me
USDJPY Ndjenja për tregun
USDJPY Chart
Regjistrohuni falas tani
Krijo llogari demo, praktikohuni pa risk me paratë virtuale.