CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. Shumica e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë CFD-të dhe nëse mund të përballoni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 76% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Llogaria islame për këmbim falas

Llogaria për tregti në Forex në përputhje me Sheriatin për besimtarët islamë

Klientët që i përkasin besimit mysliman mund të hapin llogari në Forex për të tregtuar me CFD pa asnjë interes për transferimin e pozicioneve brenda natës (=interesi i këmbimit). Arsyeja për llogarinë islame është shmangia e nevojës për pagimin dhe marrjen e interesit, gjë që është e ndaluar në islam.

Si të hapni një llogari islame për këmbim falas?

- Hapni llogarinë Fortrade në kompjuterin tuaj desktop, në celular ose tablet.

- Përfundoni tërë procesin e regjistrimit (dhe na dërgoni dokumentet përkatëse të identifikimit).

- Na dërgoni në postën elektronike në adresën support@fortrade.com një kërkesë për llogari islame për këmbim falas.

Diferencat në çmime të grupeve për këmbim falas:

* USD/TRY19 pip gjatë ditës dhe 54 gjatë natës
* EUR/TRY24 pip gjatë ditës dhe 64 gjatë natës
* GBP/TRY64 pip gjatë ditës dhe 104 gjatë natës
* GAUTRYsimboli për 100 pikë (Ndikon edhe në USDRUB)

* Këto simbole për 4 pip gjithashtu ndikojnë edhe në simbolet në vijim: AUDNZD, EURDKK, EURNZD, GBPAUD, GBPCAD, GBPNZD, USDDKK, EURNOK, EURHUF, EURILS, EURPLN, EURSEK, EURZAR, GBPSGD, USDCNH, USDHUF, USDILS, USDMXN, USDNOK, USDPKN, USDSEK, USDZAR).

  • Në rast të keqpërdorimit të sistemit – Fortrade mund të anulojë llogarinë islame dhe sipas diskrecionit të tij të mbyllë të gjitha tregtitë e hapura.
  • Lot standard = 100 000 njësi të valutës kryesore tek tregtia me çifte FX; 1 000 tek tregtia GAUTRY dhe 100 tek tregtia GOLDTRY.
  • Që nga 13.12.2018, Fortrade fillon me tarifimin për të gjithë aksionet (SHBA+TË TJERËT).
  • Tarifimi kryhet çdo të enjte vetëm për klientët pa shkëmbim.
  • Të gjitha pozicionet e hapura të mbajtura në orën 00.00 GMT të enjten në mëngjes do të kenë një komision proporcional për çdo shumë:

GAUTRY7700 pikë (vetëm për pozicione të gjata)
GOLDTRY23100 pikë (vetëm për pozicione të gjata)
TRYBASK12250 pikë (vetëm për pozicione të gjata)
USDRUB11000 pikë (vetëm për pozicione të gjata)
USDTRY10500 pikë (vetëm për pozicione të gjata)
EURTRY14000 pikë (vetëm për pozicione të gjata)
GBPTRY2870 pikë (vetëm për pozicione të gjata)
ZAR çiftet120 pip (vetëm për pozicione të gjata)
HUF çiftet30 pip (vetëm për pozicione të gjata)
MXN çiftet90 pip (vetëm për pozicione të gjata)
AUD çiftet8 pip (vetëm për pozicione të shkurtra)
13%në vit për pozicionete gjata
12%në vit për pozicionet e shkurtra

Tarifat javore të komisionit sipas policës pa kundërkëmbim për instrumentet në vijim janë:

InstrumentiFaturim police të gjatë pa kundërkëmbim për lot titujsh financiarë (me pikë)Faturim police të shkurtër pa kundërkëmbim për lot titujsh financiarë (me pikë)
Naftë e papërpunuar-129-22
Gaz natyror-1-1
Naftës Brent-8-2
Vaj për ngrohje-8-5
Benzinë-8-5
Sojë-128-111
Srurë-60-52
Platin-11-6
Paladium-119-4
Bakër-8-5
Sheqer # 11-0.48-0.3
Pambuk # 2-2-1
Misër-64-55
USA 500-155-134
USA 100-309-268
USA 30-13-11
USA 2000-81-63
Germany 30-72-50
UK 100-61-48
France 40-38-33
Italy 40-50-39
Spain 35-7-4
Switzerland 20-154-126
Dollar Index-69-60
Hong Kong 50-6-4
Australia 200-68-49
China 50-20-18
Japan 225-11-11
Europe 50-3.85-3.15
Netherlands 25-35-28
Canada 60-97-98
GAUTRY-7,7000
GOLDTRY-23,1000
TRYBASK-12,2500
USDRUB-11,0000
USDTRY-10,5000
EURTRY-14,0000
GBPTRY-16,0000
Çifte ZAR-2,8000
Çifte HUF-50-50
Çifte MXN-2,8000
Aksionet13% në vit12% në vit

Na kontaktoni nëse keni nevojë për informacione shtesë mbi simbolet e pagesave, aplikimin e tyre në llogarinë islame me këmbim falas.