CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. Shumica e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë CFD-të dhe nëse mund të përballoni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

AUD/USD

Kursi i këmbimit të dollarit australian (AUD) kundrejt dollarit amerikan (USD).

Lloji i produktit: ValutaTregu: Global
Orët e tregtisë: 24 orë, e hënë-e premte.
Kushtet e tregtimit të plotë >>

Përshkrimi:

Dollari amerikan dhe dollari australian janë ndër valutat kryesore të botës - e para e theksuar mbahet në vendin e parë, ndërsa e dyta në vendin e gjashtë. AUD/USD përfaqëson shumën e dollarëve amerikanë, të nevojshme për blerjen e një dollarit australian. Pavarësisht nga fakti se është një shtet relativisht i vogël (shteti i pesëdhjetë e një sipas popullatës), Australia ka një GDP nominale totale prej 1483 trilion dollarë, gjë që e bën ekonominë e dymbëdhjetë më të madhe në botë. Shteti gëzon aktivitete të gjera tregtare ndërkombëtare, gjë që ka të bën parimisht me të qenit importuesi dhe eksportuesi i nëntëmbëdhjetë më i madh në botë, si dhe me politikën qeverisëse për mospengesë dhe norma të larta interesi. Dollari australian (i quajtur edhe "buck" ose " dough") konsiderohet të jetë "valuta e lëndëve të para", për shkak të lidhjeve të ngushta me sektorin e materialeve të papërpunuara të shtetit, i cili përfshin ndër të tjera bujqësinë, pylltarinë, peshkimin dhe minierat.     
Feed name
DITORE E ULËT
DITORE E LARTË
AUDUSD Market Sentiment
AUDUSD Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Kushtet e tregtimit
Orët e tregtimit: No data for AUDUSD GMT No data for AUDUSD GMT No data for AUDUSD GMT
Simboli: Norma ditore për pozicion të gjatë:
Raporti i kapitalit debitor: Norma ditore për pozicion të shkurtër:
Spredi: Shuma për shkëmbim:
Tregti:Global:Margina fillestare
Të gjithë kushtet e tregtimit:
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Fakte interesante:

  • Australia është e njohur si një vend i bollëkut. Australia, si një shtet jashtëzakonisht i pasur me resurse natyrore, është një nga eksportuesit më të mëdhenj të metaleve, mineraleve dhe produkteve të lëndëve të para bujqësore.
  • USD - valuta zyrtare e ekonomisë më të madhe dhe më të pasur në botë, është përfshirë në më shumë se 90% të të gjitha transaksioneve valutore globale.
  • AUD/USD gjendet brenda 8 çifteve kryesorë më të popullarizuar dhe përbën një pjesë të konsiderueshme në tregun e këmbimit valutor.
  • Përpjekjet Australiane lidhur me eksportin janë të orientuara kryesisht drejt Azisë verilindore dhe perëndimore: një e treta drejt Kinës, një e pesta drejt Japonisë dhe tjetra e pesta drejt Koresë së Jugut dhe Indisë.
  
Regjistrohuni falas tani
Krijo llogari demo, praktikohuni pa risk me paratë virtuale.