CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. Shumica e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë CFD-të dhe nëse mund të përballoni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

EUR/CAD

Kursi i këmbimit të euros (EUR) kundrejt dollarit kanadez (CAD).

Lloji i produktit: ValutaTregu: Global
Orët e tregtisë: 24 orë, e hënë-e premte
Kushtet e tregtimit të plotë >> 

Përshkrimi:

EUR/CAD paraqet kursin e këmbimit të dy prej dhjetë valutave të mëdha globale - euros dhe dollarit kanadez. Numri paraqet se sa dollarë i nevojiten blerësit për të blerë një euro. Kanadaja, eksportuesi kryesor i naftës dhe gazit, është prodhuesi kryesor botëror i uraniumit natyror dhe prodhuesi i dytë më i madh i energjisë hidroelektrike dhe burimeve të tjera të ripërtëritshme të energjisë. Ekonomia kanadeze, e cila konsiderohet e pesëmbëdhjeta më me konkurruecë, sipas Forumit Ekonomik Botëror (WEF), është shumë e varur nga tregtia ndërkombëtare dhe ka ndikimin kryesor në tregtinë botërore gjatë dy dekadave të fundit. Në mënyrë të ngjashme, euro, i cili ishte paraqitur vetëm një vit para fillimit të mijëvjeçarit të ri, u bë shpejtë dhe në mënyrë të padiskutueshme valuta rezervë e dytë më e madhe, mbas dollarit amerikan, e cila çdo ditë ruhet dhe përdoret nga më shumë se dy të tretat e banorëve të BE-së. 
Feed name
DITORE E ULËT
DITORE E LARTË
EURCAD Market Sentiment
EURCAD Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Kushtet e tregtimit
Orët e tregtimit: No data for EURCAD GMT No data for EURCAD GMT No data for EURCAD GMT
Simboli: Norma ditore për pozicion të gjatë:
Raporti i kapitalit debitor: Norma ditore për pozicion të shkurtër:
Spredi: Shuma për shkëmbim:
Tregti:Global:Margina fillestare
Të gjithë kushtet e tregtimit:
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Fakte interesante:

  • Euro dhe dollari kanadez janë çifte valutor kryesor. Po ashtu janë dhe valuta e dytë dhe e pestë me rezervat më të mëdha në botë (secila veçanërisht janë meritore për pothuajse 14% dhe 2% të të gjithë rezervave globale).
  • Kanadaja e ka ekonominë e nëntë më të madhe në botë, bazuar sipas prodhimit të brendshëm bruto (PBB), po ashtu dhe ekonominë e katërmbëdhjetë më të madhe, sipas patitetit të fuqisë blerëse (PFB). Ajo është prodhuesi i pestë më i madh i energjisë, prodhuesi i shtatë më i madh i naftës së papërpunuar dhe është një nga shtetet më të pasura të botës.
  • Dollari kanadez (kolokvialisht i njohur si "loonie") është veçanërisht popullor ndërmjet bankave udhëheqëse të rangut të lartë, të cilat e zgjedhin atë për shkak të sigurisë relative kanadeze, sistemit të fuqishëm qeveritar dhe stabilitetit politik dhe ligjor.
  • 70% të mallrave dhe shërbimeve kanadeze të eksportit janë në tregun e SHBA-së. Përderisa eksporti në SHBA ende e përbën pjesën më të madhe të eksporit të këtij shtetit, kjo pjesë ka rënë ndjeshëm në disa vitet e fundit, për më shumë se 80% në vitin 2000. Tregjet tjera kryesore të saj janë Azia, Evropa dhe Amerika Latine.
  
Regjistrohuni falas tani
Krijo llogari demo, praktikohuni pa risk me paratë virtuale.