CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 73% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 72% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

EUR/USD

Kursi i këmbimit të euros (EUR) kundrejt dollarit amerikan (USD).

Lloji i produktit: ValutaTregu: Global
Orët e tregtisë: 24 orë, e hënë-e premte
Kushtet e tregtimit të plotë >>

Përshkrimi:

EUR/USD është çifti më i tregtuar valutor në tregun e këmbimit valutor, me një vëllim tregtar mesatar prej gati 600 miliardë dollarësh, që është e barabartë me 37% të aktivitetit total në treg. Popullariteti i lartë i tij dhe likuiditeti i lartë i vazhdueshëm i atribuohen faktit që janë valutat kryesore dhe nominale, euro dhe dollari amerikan, janë valutat më të tregtuara në botë. Përveç faktit se është valuta e vetme në 19 shtetet anëtare të BE-së, euroja është bërë konkurrenti më i afërt i dollarit amerikan gjatë një periudhe relativisht të shkurtër kohore. Sa i përket dollarit amerikan, fuqia ekonomike e SHBA-së dhe pavarësia ndërkombëtare e bllokut të saj tregtar janë të padiskutueshme. Pothuajse 90% e të gjitha transaksioneve në tregun e këmbimit valutor dhe më shumë se dy të tretat e rezervave të tregut të këmbimit valutor janë nominuar në dollarë amerikanë. Në tërësi, superioriteti i çiftit valutor EUR/USD është i fortë dhe me siguri se ashtu do të mbet në të ardhmen.
Feed name
DITORE E ULËT
DITORE E LARTË
Tregtoni me
EURUSD Ndjenja për tregun
EURUSD Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Kushtet e tregtimit
Orët e tregtimit: No data for EURUSD GMT No data for EURUSD GMT No data for EURUSD GMT
Simboli: Norma ditore për pozicion të gjatë:
Raporti i kapitalit debitor: Norma ditore për pozicion të shkurtër:
Spredi: Shuma për shkëmbim:
Tregti:Global:Margina fillestare
Të gjithë kushtet e tregtimit:
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Fakte interesante:

  • Dollari amerikan është valuta më e tregtuar në botë, me euron i cili është shumë afër pas tij.
  • Edhe ekonomitë amerikane si dhe ato evropiane kanë mbulesë të mediave të shumta, gjë që e bën të lehtë kuptimin dhe përcjelljen e ngjarjeve kryesore dhe treguesve ekonomik, të cilët ndikojnë në marrëdhëniet ndërmjet euros dhe dollarit amerikan.
  • Bankat ndërkombëtare, agjencitë e brokerimit dhe kompanitë kryesore të sigurimeve janë blerësit dhe shitësit kryesorë të çiftit valutor EUR/USD. Për këtë arsye është shumë likuid dhe me atë tregtohet shumë gjatë gjithë ditës, në mbarë botën.
  • EUR/USD po ashtu siguron një nivel relativisht të lartë të paqëndrueshmërisë, gjë e cila jep një potencial më të madh për fitime për një periudhë më të vogël kohore.
  • Shumë kompani botërore multimilionëshe janë duke bërë biznes në SHBA dhe në BE dhe për këtë arsye kanë nevojë të vazhdueshme për ta reduktuar rrezikun e aseteve të tyre, në mënyrë që të mbrohen nga ndryshimet e pritura apo të papritura në tregje. Kjo gjë edhe më shumë i kontribuon popullaritetit afatgjatë të EUR/USD-së.
Regjistrohuni falas tani
Krijo llogari demo, praktikohuni pa risk me paratë virtuale.