CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. Shumica e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë CFD-të dhe nëse mund të përballoni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

GBP/USD

Kursi i këmbimit të paundit britanik (GBP) kundrejt dollarit amerikan (USD).

Lloji i produktit: ValutaTregu: Global
Orët e tregtisë: 24 orë, e hënë-e premte
Kushtet e tregtimit të plotë >>

Përshkrimi:

Kursi i këmbimit të valutës britanike paund (GBP) kundrejt dollarit amerikan është një nga kurset më të tregtuara dhe vazhdimisht të monitoruara në treg. GBP/USD përfaqëson shumën e paundit britanik të nevojshme për blerjen e një dollarit amerikan. Ndër faktorët më të prirur në të janë ndërhyrja globale dhe strategjike me tregjet e SHBA-së dhe Britanisë së Madhe, si dhe marrëdhëniet e veçanta midis këtyre dy vendeve - e para konsiderohet si ekonomia më e madhe botërore, ndërsa e dyta si qendra financiare europiane udhëheqëse dhe lojtari kyç në tregun e këmbimit valutor.