CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. Shumica e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë CFD-të dhe nëse mund të përballoni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

USD/CAD

Kursi i këmbimit të dollarit amerikan (USD) kundrejt dollarit kanadez (CAD).

Lloji i produktit: ValutaTregu: Global
Orët e tregtisë: 24 orë, e hënë-e premte
Kushtet e tregtimit të plotë >>

Përshkrimi:

USD/CAD paraqet shumën e dollarëve kanadez të nevojshme për bleren e një dollarit amerikan. Me fjalë të tjera, fuqia e një dollari amerikan, valutës më të fuqishme në botë, kundrejt një dollari kanadez, një valute relativisht më të dobët, por ende një ndër 8 valutat kryesore më të tregruara. Dollari kanadez, po ashtu i njohur si "loonie", shpeshherë quhet edhe "valuta e lëndëve të para" për shkak të lidhjeve të ngushta me industrinë e naftës, gjë e cila e bën shumicën e profesionistëve të portfolio kanadez. Përveç se është eksportuesi më i madh i naftës në SHBA, është shteti prodhues dhe eksportues i shtatë më i madh në botë dhe radhitet në vendin e tretë sipas sasive të rezervave të naftës, pas Venezuelës dhe Arabisë Saudite. Prandaj, nuk është çudi që në çiftet valutore USD/CAD ndikojnë ndjeshëm ndryshimet në çmimet e naftës, veçanërisht ai i cili ka të bën me importin amerikan të naftës së papërpunuar kanadeze. 
Feed name
DITORE E ULËT
DITORE E LARTË
USDCAD Market Sentiment
USDCAD Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Kushtet e tregtimit
Orët e tregtimit: No data for USDCAD GMT No data for USDCAD GMT No data for USDCAD GMT
Simboli: Norma ditore për pozicion të gjatë:
Raporti i kapitalit debitor: Norma ditore për pozicion të shkurtër:
Spredi: Shuma për shkëmbim:
Tregti:Global:Margina fillestare
Të gjithë kushtet e tregtimit:
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Fakte interesante:

  • Kanadaja paraqet ekonominë e nëntë më të madhe të botës, bazuar sipas produktit të brendshëm bruto (PBB), po ashtu dhe ekonominë e katërmbëdhjetë më të madhe, sipas patitetit të fuqisë blerëse (PFB). Ajo është prodhuesi i pestë më i madh i energjisë, prodhuesi i shtatë më i madh i naftës së papërpunuar dhe është një nga shtetet më të pasura të botës.
  • 70% të mallrave eksportuese dhe shërbimeve kanadeze janë në tregun Amerikan, gjë e cila bën të mbet shteti importues më i madh dhe më i rëndësishëm i saj.
  • Dallimet ndërmjet rritjes së PBB-së amerikane dhe kanadeze, normës së inflacionit dhe shkallës së papunësisë, si dhe marrëdhëniet ndërmjet normave të interesit dhe normës së inflacionit të Bankës Qendrore dhe Bankës Kanadeze janë faktorët kryesorë, të cilët ndikojnë në kursin e këmbimit të USD/CAD.
  • CAD është veçanërisht e popullarizuar në mesin e bankave kryesore të ranguara, të cilat e zgjedhin për shkak të sigurisë relative kanadeze, sistemit të fuqishëm qeveritar dhe stabilitetit politik dhe ligjor.
  
Regjistrohuni falas tani
Krijo llogari demo, praktikohuni pa risk me paratë virtuale.