CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. Shumica e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë CFD-të dhe nëse mund të përballoni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

USD/CHF

Kursi i këmbimit të dollarit amerikan (USD) kundrejt frangut zvicëran (CHF).

Lloji i produktit: ValutaTregu: Global
Orët e tregtisë: 24 orë, e hënë-e premte
Kushtet e tregtimit të plotë >>

Përshkrimi:

Dollari amerikan kundrejt frangut zvicëran (USD/CHF) është një ndër çiftet valutore më të popullarizuar në tregun e këmbimit valutor. Kursi i këmbimit tregon se sa franga zvicërane nevojiten për blerjen e një dollarit amerikan. Pothuajse gjatë tërë shekullit, USD-ja ka qenë valuta e vetme qeverisëse dhe de facto valuta globale. Shumica e lëndëve të para, duke përfshirë arin, argjendin dhe naftën, kanë një çmim të theksuar në USD. Në mënyrë të ngjashme, franga zvicerane (e njohur edhe si "Swissie" apo "Swissy") është një valutë e rëndësishme, meqenëse është valuta zyrtare e Zvicrës, Lihtenshtajnit dhe Campione d'Italia (enklavit të vogël në jug të Italisë). Zvicëra dhe SHBA-ja kanë ekonomi të përparuara dhe të fuqishme, të cilat nga viti në vit janë ranguar ndërmjet 10 kryesorëve në botë. Një nga faktorët kryesorë, të cilit ndikojnë në kursin e këmbimit të USD/CHF dhe në vëllimin e tregtimit, është dallimi në normat e interesit dhe normat e inflacionit të Bankës Qendrore Amerikane dhe Bankës Kombëtare Zvicerane (SNB), ku të dyjat janë janë të njohura sipas konservatorizmit dhe aversionit ndaj rrezikut. 
Feed name
DITORE E ULËT
DITORE E LARTË
USDCHF Market Sentiment
USDCHF Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Kushtet e tregtimit
Orët e tregtimit: No data for USDCHF GMT No data for USDCHF GMT No data for USDCHF GMT
Simboli: Norma ditore për pozicion të gjatë:
Raporti i kapitalit debitor: Norma ditore për pozicion të shkurtër:
Spredi: Shuma për shkëmbim:
Tregti:Global:Margina fillestare
Të gjithë kushtet e tregtimit:
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Fakte interesante:

  • Frangu zvicëran është valuta e gjashtë më së shpeshti e tregtuar në botë, e cila përbën rreth 7% të transaksioneve globale në tregun e këmbimit valutor.
  • USD/CHF është një ndër gjashtë çiftet valutore kryesore dhe më të popullarizuar në botë.
  • Ekonomia amerikone është ekonomia botërore më e madhe dhe më me influencë. Veçanërisht është dominante në sektorët e prodhimit të mallrave dhe shërbimeve.
  • Ekonomia zvicerane është një ndër ekonomitë më të fuqishme dhe të besueshme në botë. Ka një histori të gjatë të stabilitetit politik, politikë të fortë monetare dhe neutralitet kontraktual, gjë që e bën një vend tërheqës dhe popullor për investitorët e huaj.
  • Produkti i brendshëm bruto (PBB) për kokë banori në Zvicër renditet vazhdimisht ndërmjet 20 shtetet më kryesore në botë. Shumë nga sukseset e saj financiare mund t'i atribuohen aktiviteteve të bollshme të eksportit, të cilat janë meritore për pothuajse 70% të PBB-së së shtetit.
  
Regjistrohuni falas tani
Krijo llogari demo, praktikohuni pa risk me paratë virtuale.