CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 73% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 72% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

USD/JPY

Kursi i këmbimit të dollarit amerikan (USD) kundrejt jenit japonez (JPY).

Lloji i produktit: ValutaTregu: Global
Orët e tregtisë: 24 orë, e hënë-e premte
Kushtet e tregtimit të plotë >>

Përshkrimi:

USD/JPY (dollari amerikan kundrejt jenit japonez) është çifti valutor i dytë më i tregtuar në botë, duke përfaqësuar rreth 15% të të gjithë tregtive në tregun e këmbimit valutor. Valuta japoneze është valuta e tretë më e popullarizuar në botë, pas dollarit amerikan dhe euros. Ajo po ashtu është valuta kryesore ndërkombëtare e rezervave, brenda dhe jashtë Azisë juglindore. SHBA-ja dhe Japonia janë dy fuqitë kryesore ekonomike, SHBA-ja është në vendin e parë, ndërsa Japonia në vendin e tretë. Së bashku, ato i kanë meritat për më shumë se 30% të produktit vendor botëror; për pjesën kryesore të importit dhe eksportit të mallrave dhe shërbimeve dhe një pjesë të madhe të investimeve ndërkombëtare. Më tej, mundësitë ekonomike në të dy vendet kanë një ndikim të fortë në pjesën tjetër të botës. Pariteti i USD/JPY-së është i njohur sipas likuiditetit të tij të jashtëzakonshëm dhe luhatshmërisë së lartë, gjë që e bën atë një pjesë të zakonshme të portofolave të shumë investitorëve.   
Feed name
DITORE E ULËT
DITORE E LARTË
Tregtoni me
USDJPY Ndjenja për tregun
USDJPY Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Kushtet e tregtimit
Orët e tregtimit: No data for USDJPY GMT No data for USDJPY GMT No data for USDJPY GMT
Simboli: Norma ditore për pozicion të gjatë:
Raporti i kapitalit debitor: Norma ditore për pozicion të shkurtër:
Spredi: Shuma për shkëmbim:
Tregti:Global:Margina fillestare
Të gjithë kushtet e tregtimit:
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Fakte interesante:

  • Dollari dhe jeni janë ndër "4 valutat më të mëdha" të tregut të këmbimeve valutore. Po ashtu, janë valutat e para dhe të pesta me rezervat më të mëdha në botë, secila veçanërisht përgjegjëse për përafërsisht rreth 62% dhe 4% të rezervave globale.
  • Ekonomia japoneze është ekonomia e tretë më e madhe në botë sipas produktit të brendshëm bruto (PBB) dhe e katërta më e madhe sipas paritetit të fuqisë blerëse (PFB). Po ashtu është edhe kreditori i dytë më i madh kundrejt SHBA-së (pas Kinës), gjë që e bën shumë të varur nga konsumatorët amerikanë.
  • Kërkesa për makinat dhe elektronikën japoneze në SHBA, ka ndikim të rëndësishëm në vlerën e valutave të të dy shteteve, kurse ndikim indirekt dhe në çiftin USD/JPY.
  • Ndryshimet në kursin e këmbimit të JPY çifteve të tjerë valutore, siç janë EUR/JPY, GBP/JPY dhe CHF/JPY, zakonisht ndikojnë në kursin e këmbimit USD/JPY.
  
Regjistrohuni falas tani
Krijo llogari demo, praktikohuni pa risk me paratë virtuale.