CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Daily Change (Ndryshimi ditor)

Daily Change (Ndryshimi ditor)

Cfarë është ndryshimi ditor?
Ndryshimi ditor përfaqëson luhatshmërinë e çdo sigurie të dhënë gjatë një sesioni tregtar. Ajo matet thjeshtë duke krahasuar çmimin e sigurisë në fund të një seance tregtare deri në çmimin e mbylljes në fund të seancës së mëparshme.

Si përdoret ndryshimi ditor?
Rëndësia e ndryshimit ditor është mjaft e drejtpërdrejtë.

a. Kjo u mundëson tregtarëve të përcjellin sa para kanë fituar ose kanë humbur gjatë tregtimit të një dite
b. Ai përdoret së bashku me ndryshimet e përditshme të ditëve të mëparshme dhe të mëvonshme për të përcaktuar trendet afatgjata të sigurisë, duke u siguruar kështu tregtarëve një mjet të shkëlqyeshëm analizash teknike për ndërtimin e strategjive tregtare.

Përmbajtja në Fortrade.com lidhur me ndryshimet ditore

  • Tregu Bear
  • Tregu Bull
  • Çmimi përfundimtar
  • Rënje/ Prirje rënëse
  • Shkalla e mëparshme e mbylljes
  • Trendi
  • Rritja e trendit / Tendenca në rritje

- D -