CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Aftermarket Report

Aftermarket Report

Çfarë është an Raporti pas mbylljes së tregut?

Një raport Aftermarket është raporti fillestar i publikuar nga një kompani pasi ajo ka filluar tregtimin në bursën publike. Në mënyrë tipike, përpara se një kompani të fillojë të tregtimin në bursë, një bankë investimi vlerëson vlerën e kompanisë dhe përcakton se si të ndahet kjo vlerë në aksione që do të shiten për publikun. Pas një shitje fillestare të aksioneve të investitorëve të mëdhenj, të njohur si tregu primar. Sapo të kryhen shitjet e tregut primar, kompania është në gjendje të tregtohet në një bursë kryesore, siç është New York Stock Exchange (NYSE) ose NASDAQ. Kjo ndodh kur disa nga investitorët fillestarë vendosin të shesin disa (ose të gjitha) aksionet e tyre dhe çdo investitor i çdo madhësie mund t’i blejë ato.
Pasi ofertat shfaqen në tregun sekondar, kompania publikon një raport të Pas marketeve, duke dhënë emrin e kompanisë, simbolin e tij të tikerit, datën e ofertës dhe ofertën dhe Çmimin e mbylljes. Shpesh, raportet Aftermarket do të ofrojnë informacione shtesë, duke përfshirë të dhënat financiare dhe raportet dhe një përshkrim të kompanisë.

Si përdoret an Raporti pas mbylljes së tregut?

Raportet aftermarket janë jashtëzakonisht të dobishme për investitorët për të vlerësuar një interes fillestar publik në një kompani të sapo-tregtuar. Ndërsa nuk garanton se si vlera e tregut të kompanisë do të lëvizë në të ardhmen, ai u jep investitorëve dhe tregtarëve një ide të arsyeshme se çfarë të kërkojë dhe nëse blerja e aksioneve herët do të ishte një investim i mençur. Tregtarët e kontratave CFD mund të investojnë në mënyrën se si besojnë se çmimi i tregut do të reagojë në ditët menjëherë pas një raporti Aftermarket.

Përmbajtja në Fortrade.com lidhur me Raporti pas mbylljes së tregut:
• NASDAQ
• NYSE

- A -