CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Fiat Money

Fiat Money

Çfarë është fiat money?

Paraja e Fiat është term që u jepet shumave të monedhave që janë themeluar si tender ligjor nga qeveritë, pa u rrënjosur në një mall fizik, si ari ose argjendi.

Si përdoret fiat money?

Bazat e tregtimint në internet, veçanërisht tregtimi në forex, nëse çift valuta të mëdha valutore, çifte të vogla ose eksotike, përqëndrohet në forcën e monedhave fiat ndaj njëri-tjetrit. Vlera e çdo monedhe mund të ndikohet nga një bollëk i faktorëve të jashtëm, por faktori më i qëndrueshëm mund të jetë besimi që publiku i gjerë ka në fuqinë e asaj monedhe të veçantë. Për shembull, nëse realitetet e ndryshme ekonomike në Mbretërinë e Bashkuar i bëjnë investuesit të vënë në pikëpyetje forcën e paundit britanik, atëherë vlera e GBP kundrejt valutave të tjera – në veçanti euro dhe dollari do të bien, pasi investitorët nuk mund të mbështeten në atë që ata e shohin një monedhë fiat valute. Të shkuara janë ditët kur kjo vlerë do të lidhej me çmimin e arit, kështu që më pak besim publiku ka në një monedhë – dhe sa më e lartë norma e inflacionit të asaj monedhe – aq më e ulët vlera e saj e brendshme mund të bie.

Përmbajtja në Fortrade.com lidhur me Fiat money:
• Mallra
• EUR (Euro)
• Çift monedha egzotike
• GBP (Paundi britanik)
• Çift monedha kryesore
• Çift monedha të vogla
• USD (Dollari amerikan)

- F -