CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Major Currency Pairs (Çiftet kryesore të valutave)

Major Currency Pairs (Çiftet kryesore të valutave)

Në bursën devizore, shtatë çiftet më të zakonshme të valutave janë EUR/USD (euro-dollari amerikan), USD/JPY (dollari amerikan-jeni japonez), GBP/USD (paundi britanik-dollari amerikan), USD/CHF (dollari amerikan-frangu zvicëran), AUD/USD (dollari australian-dollari amerikan) dhe NZD/USD (dollari i Zelandës së Re-dollari amerikan). Të gjitha çiftet valutore kanë dollarin amerikan si monedhë kryesore (=numërues) ose monedhë nominale (=emërues). Prej tyre, EUR/USD është çifti valutor më i popullarizuar në botë, i cili përfaqëson pothuajse një të tretën e tërë tregut FX. Për informacione më të hollësishme mbi çiftet valutore me të cilat mund të tregtoni në Fortrade, klikoni këtu.

- M -