CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Pip

Pip

Pika numerike e çmimit të letrës me vlerë ose e instrumentit financiar e cila simbolizon vlerën më të ulët për të cilën mund të ndryshojë. Në Forex, shumica e valutave kanë katër dhjetore, prandaj pip është njësia e katërt e dhjetores (gjegjësisht 0,0001 e vlerës së valutës). Tek disa valuta, siç është jeni japonez, pip mund të jetë pika e dytë e dhjetores, me ç’rast vlera e tij është 0,01 e valutës.

- P -