CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 83% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Short Squeeze (“Shtrëngimi i shkurtër”)

Short Squeeze (“Shtrëngimi i shkurtër”)

Çfarë është një Short squeeze?
Një Short squeeze ndodh kur tregtarët, të cilët kanë marrë një pozitë të shkurtër (të shitjes), janë të shtrydhur në blerjen e aseteve në një shkallë më të lartë nga sa kishin shpresuar, duke krijuar kështu një goditje më të mprehtë në çmimin e atij aseti.

Në thelb një shtrëngim i shkurtër (Short squeeze) ndodh kur tregtarët kanë parashikuar që një çmim i aseteve të bie, kështu që ata e shesin pasurinë në një normë më të lartë dhe me shpresën për të blerë atë përsëri në normën më të ulët për një fitim të shëndetshëm. Megjithatë, në qoftë se tregu provohet të jetë befasisht bullish dhe çmimi i aktiveve vazhdon të rritet, disa tregtarë mund të panikojnë dhe mbyllin pozicionin e tyre, madje edhe me çmim më të lartë, në mënyrë që të kufizojnë humbjet e tyre. Duke vepruar kështu, ato bëjnë që kërkesa e këtij aktivi të jetë edhe më e madhe se ajo që tashmë ishte, duke e çuar çmimin edhe më të lartë.

Si ndikon tregon një short squeeze?
Shtrydhja e shkurtër (short squeeze) është në thelb një situatë në të cilën një tregtar është në gjendje të zvogëlojë humbjet e tij, por në të njëjtën kohë po ndihmon për të siguruar që aseti në fjalë të mbetet i padisponueshëm me çmimin më të ulët që ai kishte parashikuar për një kohë të caktuar . Një shtrydhje e shkurtër nuk konsiderohet ideale për tregtarët nga ndonjë shtrirje e imagjinatës, por i ndihmon ata të shmangin diçka edhe më të pakëndshme.

Përmbajtja në Fortrade.com lidhur me shtypjen e shkurtër

  • Bullish / Bull Market
  • Blini
  • Mbyllni një pozicion
  • Shisni

- S -