CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Swap (Zëvendësimi)

Swap (Zëvendësimi)

Çfarë është swap?
Swap është pagesa / norma e interesit për një pozitë të hapur. Shuma pasqyron diferencën e normës së interesit midis bankave qendrore (bazuar në normat e tregut dhe përhapjen) të dy aktiveve të përfshira. Shkëmbimet kreditohen ose debitohen një herë në ditë të javës, përveç të mërkurës, në të cilën kreditohen ose debiten 3 herë shumën e tyre të rregullt. Shkëmbimi i Këmbimit llogaritet çdo ditë në ora 20:59 GMT.

Si ndikohen tregtarët nga akuzat për swap?
Pagesat e shkëmbimit lëshohen në baza ditore nga institutet financiare që punon Fortrade dhe llogariten dhe përcaktohen sipas kritereve të ndryshme të menaxhimit të riskut dhe kushteve të tregut. Primi i shkëmbimit llogaritet në mënyrën e mëposhtme:

Vlera e Pip (në varësi të madhësisë së tregtisë) * Shkalla e swap në pips * Numri i netëve = Ngarkimi i këmbimit / krediti

Shembull Forex:
Ju hapni një pozicion të shkurtër (Shitet) në EUR / USD për 1 shumë me një llogari të bazuar në USD:

 • Lot = 100,000
 • Vlera 1 Pip = 10 USD
 • Shkalla e swap = -3.2839 pikë (ekuivalente me 0.32839 Pips)
 • Numri i Nights = 1

Swap Premium: 10 * 0.32839 * 1 = 3.2839 USD

CFD Shembull:
Ju hapni një pozicion të gjatë (Bleni) në Naftë bruto për 1 lot (1,000 fuçi) me një llogari të bazuar në USD:

 • Shkalla e swap = -0.3807
 • 1 Vlera e Cent = 10 USD
 • Numri i netëve = 1

Swap Premium: 10 * -0.3807 * 1 = -3.807 USD

Përmbajtja në Fortrade.com lidhur me ngarkimin e swap

 • Banka Qendrore (CB)
 • Cift Valutash
 • Shkëmbim
 • Norma e interesit
 • MetaTrader 4 (MT4)
 • Pozicioni brenda natës

- S -