ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Тргување со валути и CFD

Најчесто поставувани прашања

Кои се трошоците од тргувањето со CFD?
Како да тргувам со Договори за разлики со „Фортрејд“?
Што е редуцирање на ризикот со CFD?
Како да се редуцира ризикот на портфолиото за тргување користејќи CFD?
Што е Форекс размена и зошто се случува?
Како да се пресмета Форекс размената?
Кој пример е за размена и како се пресметува?
Дали мора да го платам трошокот за прилагодување на трансферот?
Каде можам да најдам стапки на размена на Fortrade?
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.