ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Дивиденда

Најчесто поставувани прашања

Дали отворените куповни или продажни позиции преку Fortrade добиваат дивиденда за CFD на акциите?
Зошто дивидендите влијаат врз цените на CFD на акциите?
Што е дивиденда?
Како функционира исплатата на Дивиденда?
Каде ќе бидат прикажани корекции на дивиденда на мојата сметка?
Каде можам да ги најдам датумите за распределба на дивидендите за акции?
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.