ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Инструменти за тргување и маргини

Најчесто поставувани прашања

Што е тргување со валути?
Што е тргување со CFD?
Зошто да се тргува со валути и други производи за тргување преку CFD?
Дали Fortrade нуди ECN услови за тргување?
Што се CFD - Договори за разлики?
Што претставува левериџот (потпората) кај CFD?
Што е маргина?
Што се случува со затварање на маргините?
Како да се избегне затварање на маргините?
Што е раситнување на акции?
Што е обратно раситнување на акции?
Како раситнувањето на акции и обратното раситнување на акции влијае на акциските ЦФД-ја на Fortrade?
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.