CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Compounding / Kombinimi

Compounding / Kombinimi

Çfarë është Kombinimi?

Kombinimi është kur një investim rritet në mënyrë eksponenciale në vlerë gjatë kohës. Rritja është eksponenciale sepse investimi kryesor dhe interesi vazhdojnë të fitojnë interes. Për shembull, nëse një person investon $ 20,000 në një kompani dhe fiton 25% interes në atë investim në vitin e parë, në fund të vitit, investimi i tij do të jetë 25,000 dollarë. Vitin e ardhshëm, është e plotë 25.000 $ që fiton të njëjtin interes, duke e çuar vlerën e tij në $ 31,250 vitin e ardhshëm. Kjo do të thotë, me përbërjen, shuma neto e fituar nga interesi çdo vit është më e lartë se një vit më parë.

Si përdoret kombinimi?

Kombinimi është një mjet parësor në menaxhimin e parasë. Sa më gjatë që të lënë një investim pa e arkëtuar atë, aq më shumë para që jeni në gjendje të fitoni nga investimi juaj fillestar. Avantazhi më i madh i fitimit eksponencial sesa i linjës, është se nëse fitimi ishte i linjës, rritja neto do të mbetet e njëjtë për çdo periudhë. Kjo do të thotë, nëse një person fiton $ 2,000 në interes në vit, atëherë kjo është rritja – pa marrë parasysh se sa para është në investim në atë kohë. Përzierja, nga ana tjetër, siguron që sa më shumë një investim të ketë vlerë çdo vit, aq më i lartë do të jetë rritja neto. Si rezultat investitorët inkurajohen të largohen nga drejtori dhe nga interesat e fituara në investim, dhe të shikojnë atë të rriten më shpejt se në qoftë se ata mbajnë vetëm drejtorin.

Përmbajtja në Fortrade.com lidhur me Kombinimin:
• Bilanci i llogarisë
• Interes
• Norma e interest

- C -