CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

CFD Rollover (Ndërrimi i CFD-ve)

CFD Rollover (Ndërrimi i CFD-ve)

Çfarë është CFD Rollover?

Kur tregtarët mbajnë pozicionet e CFD-së, qoftë të gjatë ose të shkurtër (të shitur), ndërmjetësimi ka në vend datat e paracaktuara që kontratat janë të mbyllura. Tregtarët, në këto data, mund të mbyllin pozicionet e tyre, blerjen ose shitjen, sipas rastit, dhe xhepi fitimet ose humbjet e tyre, në varësi të lëvizjes së çmimeve të CFD-së së tyre. Në rast se një tregtar nuk mbyll posaçërisht pozicionin e tij, ndërmjetësimi automatikisht do të rivendosë pozicionin në periudhën e ardhshme të tregtimit, duke ngarkuar apo kredituar tregtarin me diferencën midis Çmimit të Mbylljes në kontratën e vjetër dhe ofertës së çeljes për kontratën e re një.Si funksionon kalimi i CFD-së të ndikojë tregtarët Forex.

Si ndikon Rollover CFD tek tregtarët e Forex-it?

Tregtarët duhet të shikojnë datat e riblerjes së ndërmjetësimit para se të hapin një pozicion në një CFD. Datat e rrokullisjes zakonisht janë çdo tre muaj në mëngjes të dielave. Çdo pozicion që nuk mbyllet deri në fund të ditës tregtare në të premtën e mëparshme, automatikisht kthehet të dielën në mëngjes. Tregtarët që shohin se pozitat e tyre janë fitimprurëse dhe besojnë se ata do të vazhdojnë të jenë kështu, zakonisht nuk do të prekin pozicionin dhe do ta lejojnë atë të rikthehet me shpresën se ata do të fitojnë fitime më të mëdha. Nga ana tjetër, nëse një tregtar e sheh se pozita nuk ka qenë fitimprurëse dhe nuk beson se do të kthehet në afatin e ardhshëm tregtar, mund të zgjedhë të mbyllë pozicionin para rrotullimit. Një tregtar mund të mbyllë pozicionin nëse ka qenë fitimprurëse, por nuk ka besim se do të vazhdojë të jetë kështu.

Përmbajtja në Fortrade.com lidhur me CFD Rollover:
• Ask
• Bid
• Bid-Ask spread
• CFD
• Mbyllni një pozicion
• Pozicioni i hapur
• Rollover data

- C -